Πως Να Κανεις Τα Ονειρα Σου Πραγματικοτητα

images

Ένα από τα πιο σημαντικά δώρα που μας έχει δοθεί , είναι η επιθυμία να έχουμε όνειρα για μια καλύτερη ζωή, και η δυνατότητα να μπορούμε  να τα υλοποιήσουμε σχεδιάζοντας και υλοποιώντας  στρατηγικά επιλεγμένους στόχους.

 

Ας το σκεφτούμε για λίγο. Όλοι μας μπορούμε να κοιτάξουμε βαθιά μέσα στην καρδία μας και n  oονειρευόμαστε μια καλύτερη ζωή κοινωνικά, μια καλύτερη ζωή οικονομικά, μια καλύτερη ζωή πνευματικά. Αυτό που το κάνει και φαντάζει όμως πιο όμορφο είναι η δυνατότητα όχι μόνο να ονειρευόμαστε αλλά και να κυνηγάμε τα όνειρα μας δημιουργώντας ένα πλάνο για να τα καταφέρουμε. Θαυμάσιο έτσι δεν είναι?

 

Τι γίνεται με τους δικούς σου στόχους και όνειρα όμως?

 

Έχεις κάτσει ποτέ κάτω να σκεφτείς και να αποφασίσεις τι πραγματικά θες να κάνεις στη ζωή σου? Έχεις ποτέ βρει το χρόνο να ακούσεις ήσυχα την καρδία σου να σου μιλά? Να δεις τι όνειρα ζουν μέσα σου?

 

Γιατί τα όνειρα μας είναι εκεί και μας περιμένουν. Όλοι έχουμε όνειρα. Μπορεί να είναι άλλοτε ευδιάκριτα και άλλοτε να είναι θαμμένα βαθιά μέσα μας, αλλά είναι  πάντοτε εκεί.

 

Πως μπορούμε όμως να ξεχωρίσουμε ποια είναι τα όνειρα μας? Είναι μια θαυμάσια διαδικασία και εναπόκειται στην τέχνη του να ακούμε. Αλλά να ακούμε τον εαυτό ,ας και όχι άλλα , η άλλους. Να ακούμε βαθιά μέσα μας  και τότε θα μας  αποκαλυφθεί. Πρέπει να ακούσουμε την δική μας καρδία.

 

Πως όμως μπορούμε να ακούσουμε την καρδία μας και ποσό εύκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό?

 

Βρες το χρόνο να ησυχάσεις. Καταλαβαίνω πως εύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις στον κόσμο που ζούμε.  Τρέχουμε , τρέχουμε και το μόνο που ακούμε πιο πολύ είναι θόρυβο παντού γύρω μας. Η καρδία μας όμως είναι πλασμένη για στιγμές ησυχίας. Χωρίς θόρυβο , χωρίς βαβούρα, χωρίς κόρνες και θυμό.  Προγραμμάτισε λοιπόν «τη στιγμή των ονείρων » ,  βρες ένα ήσυχο μέρος κάπου που δεν θα μιλάς σε κανέναν , δεν θα απαντάς σε κανέναν , δεν θα σε διακόπτει κανείς . Μόνο εσύ και οι σκέψεις σου.

 

Σκέψου τι πραγματικά σε συναρπάζει. Σκέψου τι είναι αυτό που σε εξιτάρει. Τι σε ανεβάζει? Τι είναι αυτό που μόλις το σκέπτεσαι γίνεσαι πάλι το παιδί που ήσουν χρόνια πριν? Τι θα ήθελες να ξεκινήσεις , που δεν το ξεκίνησες ποτέ? Όταν αρχίσεις να απαντάς σε τέτοιες ερωτήσεις αρχίζεις και μπαίνεις  στη ζώνη των ονείρων. Εκεί που όλα είναι πιθανά , και όλα είναι τόσο φανταστικά ζωντανά.

 

Γράψε λοιπόν ότι ονειρεύεσαι . Γραφτό αμέσως και μην το αφήσεις να χαθεί. Μην σταθείς σε σκέψεις όπως  ¨αυτό είναι κουτό, η αυτό είναι ανόητο¨. Γράψε από την καρδιά σου. Άσε την καρδιά σου να πετάξει, γιατί το δικαιούσαι.

 

Τώρα κατηγοριοποίησε τις σκέψεις σου. Τι είναι πιο σημαντικό? Τι είναι πιο εύκολα κατορθωτό ? Τι θα σου άρεσε να κάνεις πιο πολύ?

 

Πρέπει να ονειρευόμαστε γιατί η Ζώη είναι τόσο μικρή και τόσο πολύτιμη . Περνά χωρίς να το καταλάβουμε. Και όταν γίνει αυτό , όταν δηλαδή περάσει ,πάντα μα πάντα κοιτάμε πίσω λέγοντας  “αν είχα κάνει αυτό, αν είχα κάνει εκείνο τώρα θα  ήμουν έτσι και θα ήμουν αλλιώς “. Η αλήθεια είναι πως τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουμε να ονειρευόμαστε . Τώρα είναι η ώρα να ησυχάσουμε και να μιλήσουμε με την καρδιά μας. Γιατί έτσι επικοινωνούμε με τον πραγματικό μας εαυτό. Σε αυτές τις στιγμές κρύβεται θαμμένη η πραγματική αλήθεια.

 

Θυμήσου  απλώς πως αυτές οι σκέψεις και τα όνειρα που κάνεις , πηγάζουν από μέσα σου. Είναι δικά σου και είναι ξεχωριστά και μοναδικά. Αντιπροσωπεύουν αυτόν που είσαι πλασμένος να είσαι πραγματικά. Και οι συγκεκριμένοι στόχοι που θέτεις είναι αυτοί που μόλις  εκπληρωθούν θα φέρουν χαρά και αρμονία στη ζωή σου. Για πάντα.

 

Last updated by .

Leave a Reply